1,5 meter maatregel aan boord van de Nieuwe Maen

De Nieuwe Maen zou daar aan kunnen voldoen door maximaal 6 gasten mee te nemen op een meerdaagse tocht indien men niet uit hetzelfde huishouden komt. Ook is het super onhandig zodra men in de morgen de gang op gaat. Strenge afspraken hanteren met een soort van tijd klok wie de gang op gaat naast alle verplichte milieu verontreinigende desinfectie middelen en mono verpakkingen tijdens de maaltijden passen mij niet zo.

Bij mij aan boord varen we samen, samen de zeilen hijsen, het roer overnemen en je vrij aan boord kunnen bewegen. Met angst voor covid/19 is die beleving voor mij nauwelijks waar te maken.

De afstand en het niet vrij aan dek kunnen bewegen doen volgens mij de veiligheid van gasten en bemanning geen goed. Zeilen met de Nieuwe maen betekent vrijheid en verbondnheid. Samen de zeilen hijsen in een spontane setting zonder vastgelegde indelingen in de werkzaamheden, tafelschikkingen of een vaste plaats aan dek

Zodra die ruimte er wél weer is om onbezorgd te zeilen, alleen gefocust op plezier, vaar ik graag met je uit en breng je veilig weer aan land!


In de tussentijd kunnen mensen uit 1 huishouden het schip stilliggend huren als vakantiehuis of als accomodatie.


30-05-2020