update corona 27 maart

Momenteel krijgen bestaande en toekomstige klanten informatie over de gevolgen en keuzes die wij maken omtrent corona.

Bij mij is de grootste prioriteit altijd veiligheid en dat een ieder zich prettig en thuis voelt bij mij aan boord. Het corona heeft daarom een grote invloed op de tochten die al dan niet doorgang vinden. Ik zoek dan ook naar een oplossing waarin iedereen zich kan vinden.

Voor alle klanten is het mogelijk om de voor 2020 ingeplande boekingen kosteloos te verzetten naar 2021. (Ook de tochten na 1 juni) Wel verwachten wij dat 2021 een druk seizoen gaat worden. Dit omdat veel tochten van komend seizoen al verzet worden en ook omdat wij extra aandacht geven aan het jubileumjaar van de Nieuwe Maen. In 2021 bestaat de Nieuwe Maen 130 jaar. Voor het voortbestaan van de Nieuwe Maen hanteren wij een prijsverhoging van 5% voor nieuwe boekingen. Dus niet voor de boekingen die worden verschoven uit 2020.

Ook is het mogelijk om een tocht na 1 juni te annuleren als wij met jullie/jouw de data die wij aan bieden niet overeen kunnen komen. Voor deze annuleringen gelden de gewone algemene voorwaarden. De kosten zijn dus niet verhaalbaar op de Nieuwe Maen. Immers het niet uit varen vanwege corona is een soort van verwaaid liggen. Te veel wind is ook voor eigen risico tenzij er door de klant een stormverzekering is/was afgesloten. Wel proberen wij deze bedragen als een voorschot te behandelen. Dit betekend een korting op een volgende boeking.


Alle boekingen tot 1 juni 2020 zijn niet meer uitvoerbaar.

De overheid heeft gisteren vergaande maatregelen getroffen met de verwachting dat daardoor het virus niet sneller om zich heen zal grijpen. Deze maatregelen hebben grote gevolgen voor de Nieuwe Maen. In plaats van een capaciteit verlaging zal er tot 1 juni geen inkomen zijn. Er wordt inmiddels gekeken of klanten verplicht moeten worden om een tegoedbon te accepteren. Liever heb ik dat we zo veel mogelijk samen al kiezen voor een latere datum.

De volgende opties wil ik jullie voorleggen;

•    Je kunt je reis kosteloos verzetten naar een andere datum, of een themareis later in het seizoen kiezen waarbij het verschil in prijs kan worden verrekend.

•    Een restitutie van de reissom minus een deel dat als voorschot blijft staan voor een toekomstige datum.

  • Een deel als gift omdat we elkaar willen helpen. (zo ondersteunen jullie/jij de Nieuwe Maen en hoef ik geen wetsregels af te wachten die een voucher verplichten aan gasten in de reisbranche.
  • Een voorlopige gift. Als de compensatieregel van toepassing is voor de Nieuwe Maen of het is niet meer noodzakelijk, dan wordt de voorlopige gift terug gestort.

Naast de financiële gevolgen is het jammer dat de tochten (in ieder geval tot 1 juni) niet doorgaan omdat ik mij verheugd had op bijzondere samenwerkingen. Met Stichting Rugvin hebben we de tochten voorlopig kunnen verzetten naar oktober. Maar Stichting Vaarkracht hebben we moeten annuleren. Vaartochten met mensen die leven met kanker is natuurlijk bijzonder kwetsbaar.

De mooie contacten en gesprekken zal ik missen. Midden in het digitale tijdperk vind ik dat juist zo prettig. Samen mooie momenten scheppen aan boord. Momenten die we alleen met elkaar delen en niet met de hele wereld. Privé gesprekken voeren die ook privé mogen blijven.

Ik zal mijn visie voorlopig even herzien. Voor nu is het digitale tijdperk misschien onze redding om niet in een isolement te raken. Echte contacten schuiven we dan maar zo veel als mogelijk op naar 2021. Dan bestaat de Nieuwe Maen 130 jaar. Ik wil mij daar graag op focussen. Dat in elk geval nog mee kunnen maken. Ik nodig jullie uit om ons daarin te ondersteunen in een comité;

Het “Nieuwe Maen 130 jaar comité.”

Het comité zal bestaan uit een groep die mij helpt met leuke ideeën voor dit bijzondere jubileum.

Ze bestaat uit een promotie werkgroep voor het schrijven van nieuwsbrieven, Ik denk daarbij ook aan persberichten voor kranten, radio en misschien zelfs televisie. Er kunnen misschien bekende Nederlanders benaderd worden. Wij zoeken sponsors om het jubileum jaar voor de Nieuwe Maen mogelijk te maken. En iemand die de functie voor pr en marketing op zich wil nemen. etc. etc.

Mocht jullie/jouw reisverzekering de gevolgen van deze onvoorziene omstandigheden dekken, of heeft de overheid voor jou/jullie een compensatieregeling ingericht, dan kunnen jullie/jij daar eerst een beroep op doen.

We zullen dit bericht updaten wanneer nieuwe ontwikkelingen dit weer vereisen. Neem contact met ons op als er nog vragen zijn en/of als je problemen ziet met betrekking tot jouw reis. We houden in elk geval graag contact. Blijf gezond, volg je hart, let op jezelf en elkaar.

Hartegroet, Gaby

24-03-2020