Duurzame Zeilvloot

Ik ben van mening dat verduurzamen van de dieselmotor naar een elektrische voortstuwing van een voornamelijk zeilschip dom en milieu vervuilender is dan het kijken naar mogelijkheden om diesel schoner te maken.

19-07-2022

lees meer

Een andere koers

09-12-2021

Noodfonds voor 130 jaar historie

Voor een ieder die wil bijdragen aan het behoud van de Nieuwe Maen is mogelijk door het delen of doneren via www.gofundme.com/f/noodfonds-voor-130-jaar-historie

23-11-2020

lees meer

Ik wil via deze weg iedereen bedanken die mijn noodoproep horen en mij steunen. De oproep word op vele manieren gedeeld en donaties komen van verschillende kanten binnen. Er schijnt weer hoop aan de horizon. Op deze manier komt het geld voor de werfkosten vast en zeker bij elkaar. Ook de stuurvrouwen heel erg bedankt voor jullie oproep op de site van LVHB. www.lvbhb.nl/oefenschip-stuurvrouwen-in-zwaar-weer/

21-11-2020

Alleen met jullie steun!

Zeilschip de Nieuwe Maen. Al meer dan een eeuw heeft zij de ziel van velengeraakt en levens onomkeerbaar veranderd.

De magie van Schipper Gaby met haar Nieuwe Maen heeft bij velen de harten geopend, de ziel verrijkt eneen blijvende herinnering achtergelaten.

Helaas wordt haar voortbestaan momenteel bedreigd:door de maatregelen wegens corona en eennoodlottig ongeval zal zij misschien in 2021 haar 130-jarig bestaan niet met jullie allen kunnen delen.

Samen kunnen we het tij keren en de zeilen weer hijsen. Samen kunnen wij haar weer een behouden vaart wensen, zodat ze nog vele jaren een helend en warm gevoel kan bieden aan zij die het zo nodighebben.

07-11-2020

Wij en andere zeilende charterschepen mogen vanaf 1 juni weer gaan varen, echter met de beperking om onderling 1,5 meter afstand te houden.

30-05-2020

Wij zoeken mensen die ons ondersteunen met het 130 jarig bestaan van de Nieuwe Maen in 2021

01-04-2020

Momenteel krijgen bestaande en toekomstige klanten informatie over de gevolgen en keuzes die wij maken omtrent corona.

Bij mij is de grootste prioriteit altijd veiligheid en dat een ieder zich prettig en thuis voelt bij mij aan boord. Het corona heeft daarom een grote invloed op de tochten die al dan niet doorgang vinden. Ik zoek dan ook naar een oplossing waarin iedereen zich kan vinden.

Voor alle klanten is het mogelijk om de voor 2020 ingeplande boekingen kosteloos te verzetten naar 2021. (Ook de tochten na 1 juni) Wel verwachten wij dat 2021 een druk seizoen gaat worden. Dit omdat veel tochten van komend seizoen al verzet worden en ook omdat wij extra aandacht geven aan het jubileumjaar van de Nieuwe Maen. In 2021 bestaat de Nieuwe Maen 130 jaar. Voor het voortbestaan van de Nieuwe Maen hanteren wij een prijsverhoging van 5% voor nieuwe boekingen. Dus niet voor de boekingen die worden verschoven uit 2020.

Ook is het mogelijk om een tocht na 1 juni te annuleren als wij met jullie/jouw de data die wij aan bieden niet overeen kunnen komen. Voor deze annuleringen gelden de gewone algemene voorwaarden. De kosten zijn dus niet verhaalbaar op de Nieuwe Maen. Immers het niet uit varen vanwege corona is een soort van verwaaid liggen. Te veel wind is ook voor eigen risico tenzij er door de klant een stormverzekering is/was afgesloten. Wel proberen wij deze bedragen als een voorschot te behandelen. Dit betekend een korting op een volgende boeking.


Alle boekingen tot 1 juni 2020 zijn niet meer uitvoerbaar.

De overheid heeft gisteren vergaande maatregelen getroffen met de verwachting dat daardoor het virus niet sneller om zich heen zal grijpen. Deze maatregelen hebben grote gevolgen voor de Nieuwe Maen. In plaats van een capaciteit verlaging zal er tot 1 juni geen inkomen zijn. Er wordt inmiddels gekeken of klanten verplicht moeten worden om een tegoedbon te accepteren. Liever heb ik dat we zo veel mogelijk samen al kiezen voor een latere datum.

De volgende opties wil ik jullie voorleggen;

•    Je kunt je reis kosteloos verzetten naar een andere datum, of een themareis later in het seizoen kiezen waarbij het verschil in prijs kan worden verrekend.

•    Een restitutie van de reissom minus een deel dat als voorschot blijft staan voor een toekomstige datum.

  • Een deel als gift omdat we elkaar willen helpen. (zo ondersteunen jullie/jij de Nieuwe Maen en hoef ik geen wetsregels af te wachten die een voucher verplichten aan gasten in de reisbranche.
  • Een voorlopige gift. Als de compensatieregel van toepassing is voor de Nieuwe Maen of het is niet meer noodzakelijk, dan wordt de voorlopige gift terug gestort.

Naast de financiële gevolgen is het jammer dat de tochten (in ieder geval tot 1 juni) niet doorgaan omdat ik mij verheugd had op bijzondere samenwerkingen. Met Stichting Rugvin hebben we de tochten voorlopig kunnen verzetten naar oktober. Maar Stichting Vaarkracht hebben we moeten annuleren. Vaartochten met mensen die leven met kanker is natuurlijk bijzonder kwetsbaar.

De mooie contacten en gesprekken zal ik missen. Midden in het digitale tijdperk vind ik dat juist zo prettig. Samen mooie momenten scheppen aan boord. Momenten die we alleen met elkaar delen en niet met de hele wereld. Privé gesprekken voeren die ook privé mogen blijven.

Ik zal mijn visie voorlopig even herzien. Voor nu is het digitale tijdperk misschien onze redding om niet in een isolement te raken. Echte contacten schuiven we dan maar zo veel als mogelijk op naar 2021. Dan bestaat de Nieuwe Maen 130 jaar. Ik wil mij daar graag op focussen. Dat in elk geval nog mee kunnen maken. Ik nodig jullie uit om ons daarin te ondersteunen in een comité;

Het “Nieuwe Maen 130 jaar comité.”

Het comité zal bestaan uit een groep die mij helpt met leuke ideeën voor dit bijzondere jubileum.

Ze bestaat uit een promotie werkgroep voor het schrijven van nieuwsbrieven, Ik denk daarbij ook aan persberichten voor kranten, radio en misschien zelfs televisie. Er kunnen misschien bekende Nederlanders benaderd worden. Wij zoeken sponsors om het jubileum jaar voor de Nieuwe Maen mogelijk te maken. En iemand die de functie voor pr en marketing op zich wil nemen. etc. etc.

Mocht jullie/jouw reisverzekering de gevolgen van deze onvoorziene omstandigheden dekken, of heeft de overheid voor jou/jullie een compensatieregeling ingericht, dan kunnen jullie/jij daar eerst een beroep op doen.

We zullen dit bericht updaten wanneer nieuwe ontwikkelingen dit weer vereisen. Neem contact met ons op als er nog vragen zijn en/of als je problemen ziet met betrekking tot jouw reis. We houden in elk geval graag contact. Blijf gezond, volg je hart, let op jezelf en elkaar.

Hartegroet, Gaby

24-03-2020

Update 16 maart Coronavirus

In alle Europese landen zijn infecties met het nieuwe Coronavirus bevestigd. In elk land houden de nationale gezondheidsautoriteiten (in Nederland: het RIVM - Nationaal Instituut voor Volksgezondheid en Milieu) de situatie voortdurend in de gaten.

Op dit moment zijn er verschillende beperkingen opgelegd voor de gebieden waar wij actief zijn. Zo zijn tot en met 6 april meerdere evenementen stilgelegd en zijn de horecavoorzieningen gesloten.

Wij volgen de instructies van de overheid en voeren, zolang zij geen beperking opleggen, de reizen uit zoals met onze gasten is afgesproken.

Onze gasten brengen het grootste deel van de dag [op het schip] door in de open lucht. In combinatie met een hogere mate van hygiëne aan boord kunnen de risico's op besmetting (en eventuele quarantaine) op ons schip tot een minimum worden beperkt.

Wij volgen de ontwikkelingen en als de omstandigheden dat noodzakelijk maken, passen wij ons beleid aan. Mocht er tijdens de reis een beperking opgelegd worden dan kunnen wij eventueel de route wijzigen.


We zullen dit bericht updaten wanneer nieuwe ontwikkelingen dit vereisen. Neem contact met ons op als er nog vragen zijn en/of als je problemen ziet met betrekking tot jouw reis aan boord van de Nieuwe Maen.Er zijn nog geen restricties opgelegd aan de scheepvaart en de cruises, maar omstandigheden waaronder de reis die iig valt voor 6 april zou moeten plaatsvinden zijn behoorlijk gewijzigd en we zijn bezig met het zoeken naar een goede oplossingen.

16-03-2020

lees meer

lees onze vaarpost hier

openbaar archief

10-03-2020

lees meer


De eerste echt lekker dag vandaag. Dus weer zin in het plannen voor het nieuwe seizoen. Het 10e seizoen! Meezeiltochten beginnen vorm te krijgen. Ideeën genoeg. Net als samenwerkingen. Midden in dit digitale tijdperk vind ik het nog altijd prettiger om jullie in het echt te ontmoeten, met je af te spreken en samen mooie momenten te beleven. Momenten die we alleen met elkaar delen en niet met de hele wereld. Privè gesprekken voeren die ook privè mogen blijven.


07-03-2020