Er-Varen en Be-leven

Haal het beste uit jezelf en elkaar.

Regelgeving en keuringen

Varen met passagiers op een zeilschip vraagt een andere manier van varen dan met een ander schip zonder gasten.

De wet en regelgeving stelt eisen aan het schip, de mast en tuigage, brandbeveiliging en niet te vergeten ook aan de bemanning.

Naast alle regelgeving vind ik het belangrijk dat een ieder zich bij mij aan boord prettig en veilig voelt. Daar passen wij onze tochten en zeilvoering graag op aan. Er is een AED aan boord..

Er is een openbaar register gemaakt om als burger/consument mee te kijken of een schip er op staat: ILNT houdt bij of schepen op orde zijn met certificaten. Kijk zelf maar:

www.ilent.nl/.../gecertificee.../databestanden/index

Toekomst

Samen mooie momenten scheppen aan boord. Dat willen we heel graag weer. De aanvragen lopen daarom goed. Als jij ook met de nieuwe maen mee wilt, dan wil je natuurlijk dat de datum dat jij kan ook beschikbaar is. Vul ons contact formulier in met jouw gewenste datum voor een vrijblijvende offerte.

De (aan)betalingen van meerdaagse reizen gaan naar een derdegelden rekening zodat je jou (aan)betaling terug krijgt mocht de Nieuwe Maen failliet gaan.

Voor het voortbestaan van de Nieuwe Maen worden sponsors gezocht. Dit hoeven niet altijd grote bedragen te zijn. Vele kleine donaties maken ook het verschil. Hier de crowdfunding voor een donatie.


Ik ben op zoek naar schippers en matrozen

In 2022 is er zijdelings een Stichting om het mogelijk te maken om herintreders in de maatschappij een vaartocht of omscholingstraject te kunnen bieden. Denk daarbij aan mensen met een detentie, uit de verslaving, met beperking of omscholen van ouderen. Tevens gaat de stichting zich inzetten in bewustwording naar duurzaamheid en het vinden van onze oerkracht. stichtingoerkoers.nl/

Vrijwilligers gezocht;

voor een klusperiode om het schip voor het seizoen weer vaar klaar te maken. Deze klusperiode is van 20 maart 2023 / 7 april 2023. Aansluitend mogen de vrijwilligers het paasweekend 7 /10 april 2023 gratis met de nieuwe maen mee voor een proefvaart. Het verblijf en volpension is inbegrepen. Dus vind jij het leuk om te komen klussen, een tijdje aan boord te verbijven met gezellige mensen en een rondje te varen. Geef je dan op.

Hartegroet, Gaby