“Sinds 2011 ben ik schipper eigenaar van de Nieuwe Maen. Ik vind het geweldig om van losse individuen een (h)echt team te maken. Als officieel leerbedrijf leid ik verschillende mensen op als bemanningslid voor de binnenvaart. Voor elke groep de juiste be'manning'.. Toen er een groep kwam met meisjes uit een "blijf van mijn lijfhuis" wilden zij graag een schip met alleen vrouwelijke bemanning. De basis voor ontwikkeling is je veilig kunnen voelen. Eerder was ik zweminstructrice in buitenbaden en voor de reddingsbrigade.

Op iets nieuws zeg ik vaak: ‘Ach, dat doe ik wel even, alleen nog even weten hoe’. Dankzij die hang naar de uitdaging volg ik cursussen voor leefomgeving, de natuur, coaching, bedrijfshulpverlening en gastheerschap.

Ik vind het belangrijk om milieubewust en duurzaam te ondernemen en leef de richtlijnen na volgens de Green Key.

Door het varen met de Nieuwe Maen heb ik meer waardering voor basiselementen. Het is in onze maatschappij letterlijk schipperen met tijd, contacten, prioriteiten stellen etc. Mensen vragen mij wel eens of de groep zich niet gaat vervelen aan boord. Door de snelle wereld en vele prikkels ervaren we niet dat 'verveling' juist meer verbindt en creatief maakt."